dilluns, 29 d’octubre del 2012

Carta del Bisbe de Menorca en la visita de Don Bosco

 
 Per preparar aquesta breu referència sobre l’arribada a la nostra ciutat de la relíquia de sant Joan Bosco, he llegit alguns articles i cròniques del seu pas i estada en els llocs
més recòndits del món. He gaudit molt amb la lectura. Allà on hi ha una obra salesiana, allà ha arribat la relíquia. La visita vol motivar la celebració del bicentenari del seu naixement, que va ser l’any 1815.


Tant en els escrits com en les fotografies que he contemplat es nota la felicitat i l’entusiasme que desitgen transmetre. Rostres alegres d’al·lots, de cooperadors i dels mateixos consagrats salesians que reben amb agraïment la presència de les restes del sant.

El mateix he observat en els llocs d’Espanya que ja han tingut la sort d’organitzar i viure l’esdeveniment. Han experimentat la joia de retrobar-se amb Jesucrist, aprofundir en la devoció a Maria Auxiliadora i estimar cada dia més a l’Església. Són els tres mitjans en què es va basar sant Joan Bosco per dedicar la seva vida completament a l’educació de la joventut.

Innombrables anècdotes es compten de la seva qualitat humana, de la seva profunda visió sacerdotal i educadora, i del seu amor i paciència en el tracte amb els seus semblants, especialment amb els més joves. No les repetirem. Molts les coneixeu i això provoca una major admiració cap a aquest gran sant, model que segueixen molts homes i dones de la nostra època.

Ara, durant els primers dies de novembre, romandrà a Ciutadella, entre tots nosaltres, la relíquia de sant Joan Bosco. Això ha motivat que tota la família salesiana s’impliqui en l’organització de diferents iniciatives per revitalitzar el nivell evangelitzador que posseïa el Sant. I ho fa amb idèntica il·lusió a la mostrada a les altres obres salesianes.

I vol que tota l’església diocesana comparteixi l’alegria d’aquesta visita. I vol que tota la societat conegui el servei educatiu i el lliurament generós dels seus membres.

Com a pastor d’aquesta església participo de la gran felicitat de tants menorquins que s’han beneficiat de la influència salesiana i que en aquests dies tornaran a mostrar el seu profund amor i agraïment a la figura del Sant. Us convido, a més, a participar en tots els actes organitzats. Amb seguretat enfortiran la vostra vida cristiana i us ajudarà, en aquest Any de la Fe, a aprofundir en la vostra fe i a animar a convertir-vos en bons
evangelitzadors de la nostra societat.


A més de participar vull agrair. En primer lloc dono gràcies a Déu per l’actual comunitat salesiana i per tots aquells que cooperen en la seva obra. Però també per tots els que han fet possible la seva presència i han deixat la seva influència entre nosaltres. Pel bisbe Juan Antonio Díaz Merino que, en el seu pontificat (1832-1844), va promoure la devoció a Maria Auxiliadora, pel sacerdot Federico Pareja i Taula, que va possibilitar l’establiment de la futura obra salesiana i per tants salesians, vius i difunts, que durant més de 125 anys han dedicat part de la seva vida a educar als menorquins més joves.

Que la presència de la relíquia de sant Joan Bosco ens ajudi a tots a viure l’alegria i la bellesa de la fe en el Senyor Jesucrist.



† Salvador, bisbe de Menorca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada