divendres, 2 de novembre del 2012

Don Bosco a Osca: un dia molt complet


La diada de Tots Sants ha facilitat veneració de la relíquia de Don Bosco, i tota la jornada ha estat un seguit de visites, de característiques molt diverses, segons els actes promoguts per la Família Salesiana. En particular, cal assenyalar que la comunitat i l’obra salesiana de Monzó hi han participat de manera molt activa.


A les 9 del matí, pràcticament totes les comunitats religioses de la ciutat d’Osca s’han unit en la pregària de Laudes. Don Bosco no ha estat patrimoni de la Família Salesiana sinó de tota l’Església, i així s’ha vist al llarg de tota la jornada.
Les Eucaristies celebrades a les 10 i les 12 del matí, i a les 8 del vespre han estat presidides, respectivament, pel P. José Miguel Núñez, delegat del Rector Major, Mons. Julian Ruiz, bisbe de les diòcesis d’Osca i Jaca, i Mons. Alfonso Milián, bisbe de Barbastro i Monzó, amb una amplíssima participació.


La tarda s’ha caracteritzat per dos actes molt diferents: la visita dels infants, portadors de donatius per a causes benèfiques, i una llarga estona de ‘pregària amb música’. Ja entrada la nit, després d’un espectacle de màgia per als infants, la relíquia de Don Bosco ha presidit una llarga estona de pregària dels membres de l’Adoració Nocturna.
La incidència de més de cent anys de presència salesiana a Osca explica l’interès que la visita de la relíquia de Don Bosco ha suscitat, no solament a la ciutat sinó també a tota la província.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada