dimarts, 13 de novembre del 2012

La Moguda Juvenil Salesiana es bolca amb Don Bosco

Catalunya Religió, Dll, 12/11/2012


 
 
(Salesians) Una multitud d'infants i joves, i els seus monitors, s'han aplegat aquest dissabte a la Parròquia de Sant Joan Bosco de Navas, a la meridina, per celebrar la festa de la Moguda Juvenil Salesiana.

Aquesta festa s'emmarca en el comiat, que s'ha fet aquest cap de setmana, de la relíquia de Don Bosco després d'haver passat més de deu dies a Barcelona.

Al matí, es van fer diverses activitats lúdiques, i a les 13 h es va celebrar una eucaristia molt especial, amb l'esglèsia plena d'infants, joves i monitors. L'entrega de tothom va ser absoluta.

A la tarda, les celebracions van continuar amb diverses actuacions musicals i amb un ambient d'alegria propi de les festes salesianes, però sobretot, en aquesta ocasió tant especial de retrobar-se amb Don Bosco.

A les 18h es va fer la missa solemne, presidida pel Provincial dels Salesians de Barcelona, Ángel Asurmendi, acompanyat per Miguel Ángel Calavia, rector de la Parròquia de Sant Joan Bosco,i José Miguel Núñez, Conseller General per l’ Europa de l’Oest de la Congregació Salesiana.

La celebració va ser molt emotiva i alegre. L'esglèsia era plena de gom a gom. Asurmendi va fer un paral·lelisme entre el moment històric que va viure Don Bosco a la seva època i l'actual, amb una part molt important de la població a l'atur, però especialment els joves.

L'Inspector va recordar que "Don Bosco no ho va tenir gens fàcil", però que va seguir lluitant i creient sempre amb els joves, i especialment amb els exclosos de la societat i més desfavorits. I va animar a tothom a seguir fent-ho.

Per acabar la festa es va fer una batucada i un espectacle de foc per part d'un grup de dimonis, que van donar pas a diverses actuacions musicals interpretades pels nois i noies dels diferents grups que formen part de la Moguda Juvenil Salesiana.
La celebració, però, va continuar diumenge, quan la relíquia de Don Bosco es va portar al temple del Sagrat Cor del Tibidabo.
Allà, el Cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach va presidir l'eucaristia i va destacar la tasca que duu a terme la família salesiana al servei dels infants i joves en els barris obrers, brindant-los sempre acollida i obrint-los les portes a l'educació.
Un cop finalitzada la missa, la relíquia va ser desplaçada a la casa salesiana de Martí-Codolar, on més de doscents joves realitzaven una formació sobre la figura de Don Bosco a partir de les reflexions de la Carta de Roma de maig del 1884.

L'acte de comiat de Don Bosco es va fer davant l'entrada principal de la casa de Martí-Codolar, amb uns moments de pregària i reflexió. El silenci només es va veure trencat al final per un gran nombre de joves cridaven Visca Don Bosco!

Trobareu una mostra de fotografies a l'àlbum de Picassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada